A$AP Rocky - LONG.LIVE.A$AP

 
Det skapas alltid ett särskilt nimbus kring artister som hörs och syns lite extra. Kan man sen även leva upp till ryktet man fabricerat om sig själv är möjligheterna till dominans stora. Huruvida det är A$AP Rockys egna glappkäft, hans talang eller andras beundran som gjort denna debut till årets i särklass mest hypade vet jag inte. Svaret finns troligtvis att finna i en blandning av de tre.  Rakim Meyers är de facto en, svalt uttryckt, kaxig uppstickare. Men här finns mer än stroppiga kommentarer och ett pretty face som han själv ödmjukt uttryckt det. Det visades förra året genom lysande singelsälppet Goldie, kollaborationen F**ckin' Problems och inte minst med demotapen LIVE.LOVE.A$AP från 2011.
 
Major label-debuten präglas till största del av ett tillbakalutat, gungande sound som för tankarna tillbaka mot 90-talets sydstatsrap. Klockrena produktioner som i inledande titelspåret Long Live A$AP, djävulskt tunga Skrillex-samarbetet Wild For The Night eller kollaborationen 1Train (för att nämna några), bär upp A$AP på piedistal, och mer ofta än sällan framstår han faktiskt som den konung han själv känner sig som. Den stundtals lysande rapen genomsyras av svåruppnåerlig attityd, pondus och självsäkerhet. En våg av patos omöjlig att undfly. Kaxighet och arrogans fyller bara sina syften om de rättfärdigas. Och när de är som allra effektivast är de underbyggda av vetskapen om den egna förträffligheten.
 
Skarpt lysande entusiasm, omättad framgångshunger och ett outtömligt självförtroende är och kommer alltid att vara smittsamt. Allt detta genomsyrar A$AP Rockys debut, och det är just därför den är så svår att låta bli.
 
Bästa spår: F**ckin' Problems, Hell, 1Train.
 
 

 / Robin Söderström
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0