The Sand Band – All Through The Night

Spotify

 

Ryktet säger att delar av The Sand Band kommer utgöra kompband till Noel Gallaghers kommande soloprojekt. Det gjorde det svårt för en gammal Oasisanglofil som mig att hålla fingrarna borta. Jag borde inte fallit för frestelsen. Liverpoolbandet är tyvärr lika intetsägande som sitt träiga gruppnamn och tillför ingenting nytt till poplandskapet. Förutom den briljanta inledande poppärlan Set Me Free är övriga skivan en ständig jakt på ett stämningsfullt och mjukt akustiskt sound som tyvärr aldrig lyfter och i slutändan endast resulterar i ett tråkigt Fleet Foxes eller ett torrt The Verve. En lätt irriterande känsla infinner sig eftersom flertalet av låtarna har potential som inte utnyttjas. Istället stannar de allt som oftast vid ofärdiga skal som fortfarande befinner sig på demostadiet. Jag tvivlar sällan på ditt omdöme Noel. Men här finns det verkligen skäl att tänka om.


Bästa spår: Set Me Free

 

 

//Pär Brolin.


Kommentarer
Postat av: John

Tråkigt att ni recenserar musik ni inte tycker om, roligare som förut när det bara va saker som ni rekommenderade, det var det som gjorde det mer attraktivt att kolla in den här bloggen.

2011-02-16 @ 21:12:55
Postat av: PB

Jag förstår vad du menar John. Fast även om ett släpp inte håller måttet kan det fortfarande vara intressant och ha ett värde för våra läsare. I många fall är skivorna ojämna men ändå innehålla enstaka guldklimpar som är värda att uppmärksamma, typ set me free. Självklart kommer vi även i fortsättningen i första hand tipsa om det vi gillar!

2011-02-16 @ 22:25:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0