Aleks - Inte Längre Fiender


Spotify

Aleksander ”Aleks” Manoljovic har under snart tio års tid sjungit in refränger på Ison & Filles låtar och är även medlem i hiphopgruppen Highwon sedan 2001. Nu är han aktuell med sin första soloskiva Inte längre fiender.

 

Jag måste erkänna att jag till en början hade lite svårt för Aleks sångröst. Den kändes en aning kladdig, men blir med tiden allt mer behaglig att lyssna på. Textmässigt är Aleks en oslipad diamant. Raderna levereras med samma språkliga lekfullhet som när kompisarna Ison & Fille skapar musik, men med ett helt annat djup, och en ärlighet som känns långt in i hjärtat. Även om nödrimmen många gånger duggar tätt, så är det petitesser i sammanhanget.

 

På inledningsspåret Ny man sjunger Aleks om att han tidigare var full av hat, men nu äntligen har hittat den rätta vägen. Därefter följer 50 minuter av livshistorier från Stockholms södra förorter. Ackompanjerad av Masse Salazars tidlösa beats bjuder Aleks lyssnaren på en mycket angenäm resa. Det finns vissa låtar, bl.a. den förfärliga Va dig själv som kunde ha förkastats, men överlag är detta en väldigt stark debutskiva av Svensk souls just nu starkast lysande stjärna.

 


 

Bästa spår: Ny man, Hoppas, En dröm


// Henning Mårtensson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0