The Ark lägger av


Idag gick The Ark ut med ett pressmeddelande på sin officiella hemsida. Under våren kommer de att släppa en ny singel och ett samlingsalbum. Detta kommer följas upp med en avskedsturné under våren och sommaren, då bandet har bestämt sig för att lägga av. Det är så klart ett tråkigt beslut, men beslutet verkar ha blivit fattat i gott samråd. Bandet har funnits sedan 1991 och firar således 20-årsjubileum nästa år. 1996 kom debuten i och med en EP och fyra år senare stod de som förband till inga mindre än Kent, men det var inte förrän singeln It Takes A Fool To Remain Sane släpptes som det stora genombrottet kom.

Karriären har varit kantad av framgång och skandaler. Bandet har hunnit med att vinna Melodifestivalen och att bli portade från att göra USA-spelningar. Så sent som i våras släpptes vad som nu kommer att bli deras sista album, då i ett format som är ytterst ovanlig. In Full Regalia släpptes som en tidning där albumet ingick i köpet, vilket var ett bra PR-knep då momsen på tidningar är lägre än skivor, därför kunde albumet säljas billigare.

The Ark kommer alltid att ha en plats i svensk popmusik, i alla fall en plats i mitt minne. Jag har själv haft turen att se bandet två gånger, en gång precis i början av deras genombrott och en gång i somras. Personligen har jag haft lite svårt för det senare materialet, men Sverige förlorar ett av sina bästa liveband.

//Joachim Jacobs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0